Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 28 Μαΐου 2023


 Το πορτρέτο του Dorian Gray

Ο Χρήστος Θεοφίλης, μέσα από την έρευνά του, κατάφερε να ανακαλύψει την πεμπτουσία ενός ακριβού κειμένου και να δημιουργήσει τις εσωτερικές εκφράσεις του χωρίς να χρειάζεται την απαραίτητη εικόνα. Οι ποιητικές έκφρασεις και το λογοτεχνικό έργο του Όσκαρ Ουάιλντ χρησίμευσαν ως οδηγοί αξιών και εκφράσεων για τον Θεοφίλη, επιτρέποντάς του να στοχαστεί πάνω στη μετέωρη πραγματικότητα της ανθρώπινης φύσης.

Τα έργα του Θεοφίλη διακρίνονται για την απόρριψη του χρόνου και την εγκλωβισμένη του παρουσία. Ο χρόνος φαίνεται να καταργείται στις δημιουργίες του, καθώς εστιάζει στις εκρήξεις των χρωμάτων του και στις διαφάνειες που δημιουργούνται από την τεχνική που χρησιμοποιεί. Η τεχνοτροπία του Θεοφίλη δημιουργεί μια μεταβαλλόμενη και απρόβλεπτη πραγματικότητα, που αντικατοπτρίζει την αβεβαιότητα και την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Οι δημιουργίες του Χρήστου Θεοφίλη αποτελούν έναν συνδυασμό της ποιητικής έκφρασης, της λογοτεχνίας και της ζωγραφικής, προκαλώντας τον θεατή/αναγνώστη να αναρωτηθεί και να ερμηνεύσει την αινιγματική πραγματικότητα που παρουσιάζεται μπροστά του. Μέσα από την αφήγηση τους, αυτά τα έργα προσφέρουν μια προσωπική και συναισθηματική αντίληψη του κόσμου και της ανθρώπινης ύπαρξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 Χρήστος Θεοφίλης Christos Theofilis Visual Artist