Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 28 Μαΐου 2023


 Το πορτρέτο του Dorian Gray

Ο Χρήστος Θεοφίλης είναι καλλιτέχνης που έχει ανακαλύψει την πεμπτουσία αυτού του ακριβού κειμένου και να δημιουργήσει εσωτερικές εκφράσεις χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα μια εικόνα. Έχοντας ως οδηγούς αξιών και εκφράσεων την ποιητική έκφραση και το λογοτεχνικό έργο του Όσκαρ Ουάιλντ, ο Θεοφίλης εξερευνά τη μετέωρη πραγματικότητα της ανθρώπινης φύσης.

Τα έργα του Θεοφίλη διακρίνονται για τον τρόπο με τον οποίο καταργείται ο χρόνος. Ο καλλιτέχνης εγκλωβίζει τον χρόνο ανάμεσα στις εκρήξεις των χρωμάτων του και τις διαφάνειες που δημιουργεί με την τεχνοτροπία του. Μέσα από αυτήν την αισθητική προσέγγιση, δημιουργεί μια αίσθηση αδιαχώριστου χώρου και ατέλειας, όπου ο χρόνος γίνεται αόρατος και ο θεατής καλείται να ανακαλύψει νέες εσωτερικές εκφράσεις και να αντλήσει νέα νοήματα.

Ο Θεοφίλης, με το έργο του, αποτυπώνει μια προσωπική και μεταφορική προσέγγιση στην ανθρώπινη φύση και την περίπλοκη σχέση της με τον χρόνο. Οι εσωτερικές εκφράσεις που δημιουργεί αντικατοπτρίζουν την ποίηση και τη λογοτεχνία του Ουάιλντ, και ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί αυτές τις αξίες και εκφράσεις για να μεταφέρει το μήνυμά του και να προκαλέσει στον θεατή στοχασμό και αναζήτηση στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 Χρήστος Θεοφίλης Christos Theofilis Visual Artist