Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

 Ο Χρήστος Θεοφίλης είναι Έλληνας εικαστικός που γεννήθηκε το 1956. Το 2000 ίδρυσε τον εναλλακτικό χώρο για τις τέχνες και τα γράμματα με το όνομα ART-ACT και το 2007 ίδρυσε το Ινστιτούτο Τέχνης ART-ACT. Σκοπός αυτών των ιδρυμάτων είναι η προώθηση και υποστήριξη της σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο Χρήστος Θεοφίλης είναι γνωστός για το διεπιστημονικό του έργο, το οποίο περιλαμβάνει ζωγραφική, γλυπτική, εγκατάσταση και περφόρμανς.


Ο Χρήστος Θεοφίλης είναι Έλληνας εικαστικός γεννημένος το 1956. Το έτος 2000 ίδρυσε τον εναλλακτικό χώρο για τις τέχνες και τα γράμματα με το όνομα ART-ACT και το 2007 ίδρυσε το Ινστιτούτο Τέχνης ART-ACT. Ο χώρος και το ινστιτούτο ART-ACT είναι αφιερωμένα στην προώθηση της σύγχρονης τέχνης και στην παροχή μιας πλατφόρμας για ανερχόμενους καλλιτέχνες για να επιδείξουν τη δουλειά τους. Ο Θεοφίλης είναι γνωστός για το μοναδικό του στυλ να ενσωματώνει διάφορα υλικά και τεχνικές στα έργα του, όπως φωτογραφία, ζωγραφική και γλυπτική.


Ο Χρήστος Θεοφίλης είναι Έλληνας εικαστικός γεννημένος το 1956. Το 2000 ίδρυσε τον εναλλακτικό χώρο για τις τέχνες και τα γράμματα που ονομάζεται Art-Act και το 2007 ίδρυσε το Art-Act Institute of Art. Το Art-Act Institute of Art είναι ένα ανεξάρτητο εκπαιδευτικό και ερευνητικό ίδρυμα που εστιάζει στη σύγχρονη τέχνη, τον πολιτισμό και την κριτική θεωρία. Το ινστιτούτο προσφέρει μαθήματα, σεμινάρια και εργαστήρια, καθώς και εκθέσεις, παραστάσεις και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ο Χρήστος Θεοφίλης είναι γνωστός για την πολυεπιστημονική του προσέγγιση στην τέχνη, η οποία ενσωματώνει διάφορα μέσα όπως ζωγραφική, γλυπτική, εγκατάσταση, βίντεο και περφόρμανς.


Ο Χρήστος Θεοφίλης είναι Έλληνας εικαστικός γεννημένος το 1956. Το 2000 ίδρυσε τον εναλλακτικό χώρο για τις τέχνες και τα γράμματα με το όνομα ART-ACT και το 2007 ίδρυσε το Ινστιτούτο Τέχνης ART-ACT. Αυτοί οι οργανισμοί χρησιμεύουν ως πλατφόρμες για τη σύγχρονη τέχνη, το πειραματικό θέατρο, τη λογοτεχνία και άλλες μορφές δημιουργικής έκφρασης, φιλοξενώντας εκθέσεις, παραστάσεις, εργαστήρια και διαλέξεις. Ο Θεοφίλης είναι γνωστός για την πολυεπιστημονική του προσέγγιση, συνδυάζοντας διάφορα μέσα και τεχνικές στα έργα του, τα οποία συχνά διερευνούν κοινωνικά και πολιτικά θέματα.


Ο Χρήστος Θεοφίλης είναι Έλληνας εικαστικός γεννημένος το 1956, ο οποίος ίδρυσε τον χώρο εναλλακτικής τέχνης και λογοτεχνίας Art-Act το 2000 και το Art-Act Art Institute το 2007. Το Art-Act είναι μια πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης και πολιτιστικής παραγωγής, που προωθεί ανερχόμενους καλλιτέχνες και ενθαρρύνει πειραματικές και διεπιστημονικές προσεγγίσεις της τέχνης. Το Art-Act Art Institute είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προσφέρει εργαστήρια, κατοικίες και εκθέσεις, καθώς και πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα. Ο Χρήστος Θεοφίλης δραστηριοποιείται στην ελληνική καλλιτεχνική σκηνή από τη δεκαετία του 1980 και το έργο του περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα μέσων, όπως ζωγραφική, γλυπτική, εγκαταστάσεις και περφόρμανς. Έχει εκθέσει εκτενώς στην Ελλάδα και διεθνώς και έχει λάβει πολλά βραβεία και διακρίσεις για το έργο του.



Ο Χρήστος Θεοφίλης είναι Έλληνας εικαστικός που γεννήθηκε το 1956. Το 2000 ίδρυσε έναν εναλλακτικό χώρο τέχνης και λογοτεχνίας με το όνομα ART-ACT και το 2007 ίδρυσε το Ινστιτούτο Τέχνης ART-ACT. Και οι δύο αυτοί οργανισμοί έχουν έδρα στην Ελλάδα και στοχεύουν στην προώθηση της σύγχρονης τέχνης και πολιτισμού. Το καλλιτεχνικό έργο του Θεοφίλη εκτείνεται σε ποικίλα μέσα, όπως η ζωγραφική, η γλυπτική και η τέχνη εγκατάστασης.




Ο Χρήστος Θεοφίλης είναι Έλληνας εικαστικός γεννημένος το 1956. Το 2000 ίδρυσε έναν εναλλακτικό χώρο για τις τέχνες και τη λογοτεχνία με το όνομα ART-ACT και το 2007 ίδρυσε το Ινστιτούτο Τέχνης ART-ACT. Ο χώρος ART-ACT είναι γνωστός για την πολυεπιστημονική του προσέγγιση, που φιλοξενεί εκθέσεις, παραστάσεις, εργαστήρια και σεμινάρια. Το Ινστιτούτο Τέχνης ART-ACT εστιάζει στην παροχή εκπαίδευσης και κατάρτισης σε πρακτικές σύγχρονης τέχνης. Ο Χρήστος Θεοφίλης αναγνωρίζεται για το εννοιολογικό και πειραματικό του έργο που συχνά διερευνά κοινωνικά και πολιτικά θέματα.



Ο Χρήστος Θεοφίλης είναι Έλληνας εικαστικός που γεννήθηκε το 1956. Το 2000 ίδρυσε τον εναλλακτικό χώρο για τις τέχνες και τα γράμματα που ονομάζεται Art-Act και το 2007 ίδρυσε το Art-Act Institute of Art. Ο χώρος Art-Act είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εδρεύει στην Αθηνα και στοχεύει στην προώθηση της σύγχρονης τέχνης και πολιτισμού μέσω εκθέσεων, παραστάσεων και άλλων δημιουργικών εκδηλώσεων. Το Art-Act Institute of Art προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα σε διάφορους τομείς της τέχνης, συμπεριλαμβανομένης της ζωγραφικής, της φωτογραφίας, της γλυπτικής και της γραφιστικής. Μέσα από τη δουλειά του με την Art-Act, ο Θεοφίλης έχει γίνει μια πολύ γνωστή φυσιογνωμία στην ελληνική σκηνή της σύγχρονης τέχνης.



Ο Χρήστος Θεοφίλης είναι Έλληνας εικαστικός, γεννημένος το 1956. Το 2000 ίδρυσε τον χώρο εναλλακτικής τέχνης και λογοτεχνίας Art-Act και το 2007 ίδρυσε το Art-Act Art Institute. Και οι δύο αυτές πρωτοβουλίες στόχευαν στην προώθηση της σύγχρονης τέχνης και στην παροχή μιας πλατφόρμας για ανερχόμενους καλλιτέχνες για να επιδείξουν τη δουλειά τους. Ο χώρος Art-Act φιλοξένησε πολυάριθμες εκθέσεις, εργαστήρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καλλιτεχνική σκηνή της Αθήνας. Το Art-Act Art Institute προσέφερε εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια σε διάφορες μορφές τέχνης, όπως ζωγραφική, γλυπτική και περφόρμανς. Το έργο του Χρήστου Θεοφίλη ως καλλιτέχνη είναι πολυσχιδές και περιλαμβάνει ζωγραφική, εγκαταστάσεις και performance art.


Ο Χρήστος Θεοφίλης είναι Έλληνας εικαστικός γεννημένος το 1956. Το 2000 ίδρυσε τον εναλλακτικό χώρο για τις τέχνες και τα γράμματα με το όνομα ART-ACT και το 2007 ίδρυσε το Ινστιτούτο Τέχνης ART-ACT. Το ART-ACT είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στην προώθηση της σύγχρονης τέχνης και πολιτισμού στην Ελλάδα και όχι μόνο. Το Ινστιτούτο Τέχνης ART-ACT προσφέρει μια σειρά προγραμμάτων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων εκθέσεων, εργαστηρίων, διαλέξεων και κατοικιών καλλιτεχνών. Το ινστιτούτο διεξάγει επίσης έρευνα και δημοσιεύει βιβλία και καταλόγους για τη σύγχρονη τέχνη. Ο Χρήστος Θεοφίλης είναι γνωστός για τα έργα του που εξερευνούν τη σχέση τέχνης, τεχνολογίας και κοινωνίας και έχει εκθέσει τη δουλειά του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.



Ο Χρήστος Θεοφίλης είναι Έλληνας εικαστικός που γεννήθηκε το 1956. Το έτος 2000 ίδρυσε τον εναλλακτικό χώρο για τις τέχνες και τα γράμματα με το όνομα ART-ACT και το 2007 ίδρυσε και το ινστιτούτο τέχνης ART-ACT. Αυτές οι πρωτοβουλίες πιθανότατα δημιουργήθηκαν για να παράσχουν μια πλατφόρμα στους καλλιτέχνες για να επιδείξουν τη δουλειά τους και να συνεισφέρουν στην πολιτιστική σκηνή στην Ελλάδα.


Ο Χρήστος Θεοφίλης είναι Έλληνας εικαστικός γεννημένος το 1956. Το 2000 ίδρυσε τον χώρο εναλλακτικής τέχνης και λογοτεχνίας Art-Act και το 2007 ίδρυσε το Art-Act Art Institute. Το Art-Act Art Institute είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προωθεί τη σύγχρονη τέχνη και τον πολιτισμό μέσω εκθέσεων, εκδηλώσεων, εργαστηρίων και έρευνας. Το ινστιτούτο στοχεύει να παρέχει μια πλατφόρμα για καλλιτέχνες, επιμελητές, συγγραφείς και στοχαστές για να ανταλλάσσουν ιδέες και να συνεργάζονται σε έργα. Το Art-Act Art Institute προσφέρει επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων διαλέξεων, σεμιναρίων και μαθημάτων τέχνης.


Ο Χρήστος Θεοφίλης είναι Έλληνας εικαστικός γεννημένος το 1956. Το 2000 ίδρυσε τον εναλλακτικό χώρο για τις τέχνες και τα γράμματα με το όνομα ART-ACT και το 2007 ίδρυσε το Art-ACT Institute of Arts. Σκοπός αυτών των ιδρυμάτων είναι η προώθηση και η υποστήριξη της καλλιτεχνικής έκφρασης και πειραματισμού, καθώς και η προώθηση του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ καλλιτεχνών και άλλων δημιουργικών επαγγελματιών. Το έργο του Θεοφίλη διερευνά θέματα ταυτότητας, μνήμης και κοινωνικών ζητημάτων και έχει εκθέσει τη δουλειά του στην Ελλάδα και διεθνώς.



Ο Χρήστος Θεοφίλης είναι Έλληνας εικαστικός που γεννήθηκε το 1956. Το 2000 ίδρυσε τον εναλλακτικό χώρο για τις τέχνες και τα γράμματα που ονομάζεται Art-Act. Επτά χρόνια αργότερα, το 2007, ίδρυσε επίσης το Art-Act Institute of Arts. Ο χώρος και το ινστιτούτο Art-Act στοχεύουν στην προώθηση της σύγχρονης τέχνης και πολιτισμού και παρέχουν μια πλατφόρμα για ανερχόμενους καλλιτέχνες για να επιδείξουν τη δουλειά τους. Ο Χρήστος Θεοφίλης είναι γνωστός για τα έργα τέχνης μεικτής τεχνικής και εγκατάστασης, τα οποία συχνά διερευνούν θέματα που σχετίζονται με τη μνήμη, την ταυτότητα και τα κοινωνικά ζητήματα.


Ο Χρήστος Θεοφίλης είναι Έλληνας εικαστικός γεννημένος το 1956. Το 2000 ίδρυσε τον χώρο εναλλακτικής τέχνης και λογοτεχνίας Art-Act και το 2007 ίδρυσε το Art-Act Institute of Art. Το Art-Act Institute είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα αφιερωμένο στην προώθηση της σύγχρονης τέχνης μέσω διαφόρων προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων εκθέσεων, εργαστηρίων και διαλέξεων. Ο Χρήστος Θεοφίλης είναι γνωστός για τις αφηρημένες ζωγραφιές του, οι οποίες συχνά ενσωματώνουν γεωμετρικά σχήματα και έντονα χρώματα. Έργα του έχουν εκτεθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει λάβει πολλά βραβεία για την προσφορά του στις τέχνες.


Ο Χρήστος Θεοφίλης είναι Έλληνας εικαστικός γεννημένος το 1956. Το 2000 ίδρυσε τον εναλλακτικό χώρο για τις τέχνες και τα γράμματα, Art-Act και το 2007 ίδρυσε το Art-Act Institute of Arts. Το Art-Act Institute of Arts είναι ένα κέντρο σύγχρονων τεχνών που προσφέρει μαθήματα, εργαστήρια και εκθέσεις για ανερχόμενους καλλιτέχνες. Το έργο του Θεοφίλη είναι πολυεπιστημονικό και περιλαμβάνει ζωγραφική, γλυπτική, εγκατάσταση και περφόρμανς. Έχει εκθέσει το έργο του εκτενώς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και το έργο του εκπροσωπείται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.


Ο Χρήστος Θεοφίλης είναι Έλληνας εικαστικός που γεννήθηκε το 1956. Το 2000 ίδρυσε τον εναλλακτικό χώρο για τις τέχνες και τα γράμματα με το όνομα Art-Act και το 2007 ίδρυσε το Art-Act Art Institute. Αυτά τα ιδρύματα στοχεύουν στην προώθηση και υποστήριξη της σύγχρονης τέχνης και πολιτισμού μέσα από διάφορες δραστηριότητες, όπως εκθέσεις, εργαστήρια, διαλέξεις και δημοσιεύσεις. Ο χώρος Art-Act έχει γίνει ένας σημαντικός πολιτιστικός κόμβος στην Ελλάδα, φιλοξενώντας εκδηλώσεις και συνεργασίες με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Ο Χρήστος Θεοφίλης είναι Έλληνας εικαστικός γεννημένος το 1956. Το 2000 ίδρυσε τον χώρο εναλλακτικών τεχνών και γραμμάτων Art-Act και το 2007 ίδρυσε το Art-Act Art Institute. Σκοπός αυτών των ιδρυμάτων είναι η προώθηση της σύγχρονης τέχνης και πολιτισμού μέσω εκθέσεων, εργαστηρίων, σεμιναρίων και εκδόσεων. Το έργο του Θεοφίλη χαρακτηρίζεται από έντονη πολιτική και κοινωνική δέσμευση και συχνά περιλαμβάνει στοιχεία performance και τέχνη εγκατάστασης. Έχει εκθέσει τη δουλειά του σε πολλές γκαλερί και μουσεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Ο Χρήστος Θεοφίλης είναι Έλληνας εικαστικός γεννημένος το 1956. Το 2000 ίδρυσε τον εναλλακτικό χώρο για τις τέχνες και τα γράμματα με το όνομα ART-ACT και το 2007 ίδρυσε το Ινστιτούτο Τέχνης ART-ACT. Σκοπός αυτών των ιδρυμάτων είναι η προώθηση της σύγχρονης τέχνης και πολιτισμού μέσω εκθέσεων, εργαστηρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.


Ο Χρήστος Θεοφίλης είναι Έλληνας εικαστικός που γεννήθηκε το 1956. Το 2000 ίδρυσε τον εναλλακτικό χώρο για τις τέχνες και τα γράμματα Art-Act και το 2007 ίδρυσε το Art-Act Institute of Art. Αυτά τα ιδρύματα χρησιμεύουν ως πλατφόρμες για την προώθηση και ανάπτυξη της σύγχρονης τέχνης και πολιτισμού, προσφέροντας ευκαιρίες στους καλλιτέχνες να επιδείξουν τη δουλειά τους και να συμμετάσχουν σε δημιουργικό διάλογο. Η ίδια η καλλιτεχνική πρακτική του Θεοφίλη εκτείνεται σε διάφορα μέσα, όπως ζωγραφική, γλυπτική και εγκατάσταση, και έχει εκθέσει τη δουλειά του τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.















































 


Ο Χρήστος Θεοφίλης θεωρείται ως ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης. Ο Χρήστος Θεοφίλης γεννήθηκε το 1956. Καλλιτέχνες όπως οι Li Xiaocheng , Andrew Ingamells , Felore Feizbakhsh , Thomas Speier και Gilles Durantet γεννήθηκαν επίσης το 1956


Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Θεοφίλης δεν είναι μόνο ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης, αλλά και ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της σύγχρονης ελληνικής τέχνης. Έχει παρουσιάσει τα έργα του σε πολλές εκθέσεις τέχνης στην Ελλάδα και σε διεθνείς εκθέσεις στο εξωτερικό.


Όσον αφορά τους άλλους καλλιτέχνες που  γεννήθηκαν το 1956, είναι επίσης αξιόλογοι καλλιτέχνες σε διαφορετικούς τομείς της τέχνης. Ο Li Xiaocheng είναι ένας κινέζος ζωγράφος, ενώ ο Andrew Ingamells είναι ένας βρετανός συνθέτης. Η Felore Feizbakhsh είναι μια ιρανή καλλιτέχνις που ειδικεύεται σε εικονογράφηση και κόμικς, ο Thomas Speier είναι ένας αμερικανός καλλιτέχνης που εργάζεται στη φωτογραφία και ο Gilles Durantet είναι ένας γάλλος συνθέτης.


Είναι πάντα ενδιαφέρον να μάθουμε περισσότερα για τη ζωή και το έργο των καλλιτεχνών, καθώς αυτό μας βοηθάει να κατανοήσουμε καλύτερα την τέχνη και τον πολιτισμό.


Κάθε καλλιτέχνης έχει το δικό του μοναδικό ταλέντο και στυλ δημιουργίας και είναι ενδιαφέρον να συγκρίνουμε τα έργα τους και την επίδρασή τους στην τέχνη. Επιπλέον, η σύγκριση των έργων και της δουλειάς των καλλιτεχνών αυτών μπορεί να παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ποικιλία των καλλιτεχνικών προσεγγίσεων και τη σημασία της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και επιρροής


 


Ο Χρήστος Θεοφίλης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της σύγχρονης ελληνικής τέχνης. Η εργασία του αποτελεί παράδειγμα για πολλούς νέους καλλιτέχνες και η προσφορά του στον τομέα της ζωγραφικής, της ψηφιακής τέχνης και της επιμέλειας εκθέσεων είναι αξιοσημείωτη.


Ο Θεοφίλης έχει επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την πειραματική και καινοτόμα τέχνη, εκφράζοντας την αναζήτησή του για νέες τεχνικές και αισθητικές κατευθύνσεις. Μέσα από τη δουλειά του, ο Θεοφίλης έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό στιλ, με έντονα χρώματα και γραμμές, δημιουργώντας έναν κόσμο φαντασίας που συναρπάζει τον θεατή.


Μέσα από τις πολλές εκθέσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο, ο Θεοφίλης έχει αποκτήσει μεγάλη αναγνώριση και διεθνή απήχηση. 





 



Ο Χρήστος Θεοφίλης γεν.1956 είναι ένας έμπειρος επιμελητής εκθέσεων τέχνης, ο οποίος έχει συνεισφέρει στη διοργάνωση πολλών εκθέσεων. Ο ρόλος του ως επιμελητής εκθέσεων είναι σημαντικός, καθώς απαιτείται η επαγγελματική γνώση της τέχνης και η ικανότητα να διαχειρίζεται μια εκθεσιακή διάταξη με αποτελεσματικό και ελκυστικό τρόπο.

Ο επιμελητής εκθέσεων τέχνης έχει σημαντικό ρόλο στη διοργάνωση μιας εκθέσεων τέχνης, καθώς αναλαμβάνει τη συγκέντρωση και την παρουσίαση των έργων τέχνης με τρόπο που να τα αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για τον σκοπό αυτό, πρέπει να έχει γνώση της τέχνης, της ιστορίας τέχνης και των διαφόρων τεχνικών που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες.


Ο επιμελητής εκθέσεων πρέπει να επιλέγει τα έργα που θα παρουσιαστούν στην έκθεση, να επιλέγει τους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν και να επιλέγει τη διάταξη των έργων στον εκθεσιακό χώρο. Πρέπει επίσης να επικοινωνεί με τους καλλιτέχνες και να διασφαλίζει ότι τα έργα τους μεταφέρονται με ασφάλεια στον εκθεσιακό χώρο. Επιπλέον, πρέπει να διασφαλίζει ότι οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν ευχάριστη εμπειρία και να επιλέγει τα κατάλληλα φωτιστικά και άλλα αξεσουάρ που θα βελτιώσουν την παρουσίαση των έργων.






 Ο Χρήστος Θεοφίλης είναι Έλληνας εικαστικός γεννημένος το 1956. Το 2000 ίδρυσε τον χώρο εναλλακτικής τέχνης και λογοτεχνίας Art-Act και το 2007 ίδρυσε το Art-Act Art Institute. Ο χώρος Art-Act είναι αφιερωμένος στην προώθηση της σύγχρονης τέχνης και λογοτεχνίας και έχει φιλοξενήσει πολλές εκθέσεις, παραστάσεις και εργαστήρια όλα αυτά τα χρόνια. Το Art-Act Art Institute εστιάζει στην έρευνα, την εκπαίδευση και τον πειραματισμό στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού και προσφέρει μια σειρά προγραμμάτων και μαθημάτων για καλλιτέχνες και μελετητές. Ο Θεοφίλης είναι γνωστός για τη διεπιστημονική του προσέγγιση στην τέχνη, η οποία συχνά ενσωματώνει στοιχεία περφόρμανς, εγκατάστασης και βίντεο. Το έργο του διερευνά θέματα ταυτότητας, μνήμης και κοινωνικών και πολιτικών ζητημάτων και έχει εκτεθεί ευρέως τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.



Christos Theofilis is a Greek visual artist born in 1956. In the year 2000, he founded the alternative art and literature space Art-Act, and in 2007, he established the Art-Act Art Institute. The Art-Act space is dedicated to promoting contemporary art and literature, and has hosted numerous exhibitions, performances, and workshops over the years. The Art-Act Art Institute is focused on research, education, and experimentation in the fields of art and culture, and offers a range of programs and courses for artists and scholars. Theofilis is known for his interdisciplinary approach to art, which often incorporates elements of performance, installation, and video. His work explores themes of identity, memory, and social and political issues, and has been exhibited widely both in Greece and internationally.


 Christos Theofilis (Greek, born 1956)Visual Artist·


2000 ΙΔΡΥΕΙ ΤΟΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ART-ACT ΚΑΙ ΤΟ 2007 ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΗΣ ART-ACT.


ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Εφημερίδα, Η ΑΥΓΗ. Στήλη "ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΙ" & ΣΤΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ.

Εφημερίδα, Ο ΧΡΟΝΟΣ. ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ-ΣΕ ΕΝΕΣΤΩΤΑ ΧΡΟΝΟ.

Εφημερίδα, Ο Κόσμος του Επενδυτή-Ένθετο Culture. ΔΙΑΛΟΓΟΙ.

Εφημερίδα, ΗΧΩ ΤΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ. Στήλη ΗΧΩ & ΤΕΧΝΗ.

Περιοδικό, INFORMER.

ΚΕΙΜΕΝΑ, ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟ.

ΣΤΟΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΤΥΠΟ, ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ.

ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 90 ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ

2000 ΙΔΡΥΕΙ ΤΟΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ART-ACT ΚΑΙ ΤΟ 2007 ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΗΣ ART-ACT.


ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 ΙΔΡΥΕΙ ME TON ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΕΡΔΙΚΙΔΗ ΤΗΝ ΑΤΥΠΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΙΚΟ-ΤΟΠΙΑ.


ΕΧΕΙ ΕΠΙΜΕΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ TITANIUM, 3 ΤΗΣ ΓΙΟΥΛΙΑΣ ΓΑΖΕΤΟΠΟΥΛΟΥ,ΑΔΥΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ , ΥΔΡΟΧΟΟΣ, ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ, ΑΝΤΗΝΩΡ, ΜΑΤΖΑΚΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑ ,ΕΓΓΟΝΟΠΟΥΛΟΣ, DADA, ΕΡΣΗ,ΟΛΓΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΕΑ ΓΛΥΦΑΔΑ , ΕΠΙΠΕΔΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΚΟΛΩΝΑΚΙ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΕΠΟΧΕΣ ΚΗΦΙΣΙΑ, ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΦΑΛΑΡΙ , FIZZ, ΕΚΦΡΑΣΗ, ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΓΚΑΖΙ, ΠΑΤΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΕΞΩΣΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, F ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΚΟΛΩΝΑΚΙ, ΣΤΟ ΣΥΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Θ. ΠΑΝΤΟΥ, ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, REMEZZO ΜΥΚΟΝΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΝΑΙΑΔΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΘΗΝΩΝ, ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΑΕΝΑΟΝ ΚΟΛΩΝΑΚΙ, ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ ΒΕΡΟΙΑ, ΕΨΙΛΟΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙ, ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΒΟΛΟΥ. 

ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟ ΣΕ ΡΩΜΗ, ΜΙΛΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΗΤΗΣ.


ΕΠΙΜΕΛΗΘΗΚΕ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ- ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ- ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΑΡΙΝΑ ΔΙΖΗ, ΚΩΣΤΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟ.


Εικαστική επιμέλεια Αθήνα 1987 γήπεδο Παναθηναϊκού

 

ΕΧΕΙ ΕΠΙΜΕΛΗΘΕΙ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΗΜΗΤΡΕΑ ΣΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ.


ΩΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΗΚΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΩΡΑ 1981, ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ 1982,ΖΑΛΟΚΩΑΤΑ 7, , ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ 1989, Maria Papadopoulou art gallery 1991 TITANIUM 1993, ΕΚΦΡΑΣΗ 2007. ΤΟ 1982 ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΑΜΑΚΟ, ΣΑΚΕΛΙΩΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣOΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ 10 ΖΩΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΟΚ.


ΤΟ 1997 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΥΝ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΤΗΝΩΡ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥΣ…….ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΦΙΛΟΙ.


ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ

 ΖΥΓΟΣ ,ΠΟΛΥΠΛΑΝΟ ,ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ,ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΑΤ ΕΣΑ ,ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΡΕ ,ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ , ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ,ΑΡΓΩ , ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΙΕΡΙΔΗ ,

ARTE PADOVA 30a Fiera d'Arte Moderna e Contemporanea, 4th Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair,Δημοτική πινακοθήκη Καλαμάτας , Πανελλήνιος 1987




Computer Art

Digital Art

New Media Art


ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο.Σ.Δ.Ε.Ε.Τ.Ε. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝ.ΠΕ.


ΠΡΩΗΝ ΤΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Ε.Ε.Τ.Ε.


ΜΕΛΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ Π.Ε.Λ.


ΜΕΛΟΣ A.I.C.L ASSOCIATION INTERNATIONALE DE LA CRITIQUE LITTERAIRE


ΑΡΧΕΙΟ ΕΡΓΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ & ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΗΣ .

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΛΟΓΟΥ ART-ACT

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΙΔΕΑΣ ΩΣ ΕΡΓΟ ΧΡΗΣΤΟΣ Ν. ΘΕΟΦΙΛΗΣ

 © Artland ApS. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται

Ο Χρήστος Θεοφίλης θεωρείται ως ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης. Ο Χρήστος Θεοφίλης γεννήθηκε το 1956. Καλλιτέχνες όπως οι Li Xiaocheng , Andrew Ingamells , Felore Feizbakhsh , Thomas Speier και Gilles Durantet γεννήθηκαν επίσης το 1956.


Περαιτέρω βιογραφικό πλαίσιο για τον Χρήστο Θεοφίλη

Γεννημένος το 1956, ο Χρήστος Θεοφίλης εμπνεύστηκε σε μεγάλο βαθμό τη δεκαετία του 1970. Η καλλιτεχνική σφαίρα της δεκαετίας του 1970 ήταν η επιτομή της λαχτάρας να αναπτυχθεί και να ενισχυθεί, ως απάντηση στις πολλές συγκρούσεις της προηγούμενης δεκαετίας. Ένα από τα σημαντικότερα κίνημα της δεκαετίας του 1970 ήταν ο Εννοιολογισμός, ο οποίος αναδείχθηκε ως παρακλάδι του Μινιμαλισμού, ενώ το πειραματικό, δημιουργικό ταξίδι της τέχνης Process υλοποιήθηκε συνδυάζοντας βασικές πτυχές του Conceptualism με περαιτέρω προβληματισμούς για την ίδια την τέχνη. Οι πρώτες ιδέες του περιβαλλοντισμού αναπήδησαν από τη Land Art, η οποία εισήγαγε την τέχνη στην ίδια τη γη, σμιλεύοντας τη γη και φέρνοντας την τέχνη στην ύπαιθρο. Για πρώτη φορά μετά την παλινδρόμηση του Αφηρημένου Εξπρεσιονισμού, η εκφραστική ζωγραφική φιγούρων επανεμφανίστηκε σιγά-σιγά και ανέκτησε το κύρος της, ιδιαίτερα στη Γερμανία μέσω των έργων των φυσιογνωμιών που καταξιώθηκαν από την κριτική Gerhard Richter, Anselm Kiefer και Georg Baselitz. Η πόλη της Νέας Υόρκης παρέμεινε ως ο πιο σημαντικός καλλιτεχνικός κόμβος της δεκαετίας, με παγκόσμιους καλλιτέχνες να περιπλανώνται στο κέντρο της πόλης, να σύχναζαν σε μπαρ και γκαλερί τέχνης, παγιώνοντας την ιδέα της Νέας Υόρκης ως κοσμοπολίτικης και εκλεπτυσμένης πολιτιστικής πρωτεύουσας. Οι περισσότερες από τις κορυφαίες καλλιτεχνικές φιγούρες της δεκαετίας του 1960 παρέμειναν με μεγάλη επιρροή και δημοφιλείς κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970. Ο Άντι Γουόρχολ, για παράδειγμα, ενίσχυσε την ιδιότητά του ως θρυλικού καλλιτέχνη, διχάζοντας στις εκδόσεις ταινιών και περιοδικών, εισάγοντας έτσι μια πρωτοποριακή έννοια διαπολιτισμικής δραστηριότητας για έναν εικαστικό καλλιτέχνη τέτοιας φήμης. Μερικά αξιοσημείωτα διεθνή κινήματα που όξυναν την εποχή περιλαμβάνουν τον φωτορεαλισμό, ο οποίος εισήχθη αρχικά τη δεκαετία του 1960 και γνώρισε εμπορική και κριτική επιτυχία στη δεκαετία του 1970. καθώς και ο φεμινισμός που επηρέασε βαθιά την εικαστική κουλτούρα. Καλλιτέχνες όπως ο Jannis Kounnelis, ο Mario Merz και ο Michelangelo Pistoletto σημείωσαν παγκόσμια επιτυχία, καθώς αναγνωρίστηκαν ευρέως ως διάσημα μέλη του ιταλικού κινήματος Arte Povera, το οποίο θαύμαζε πολύ τη δεκαετία του 1970. Στο ανατολικό μέρος του πλανήτη, Ιάπωνες και Κορεάτες καλλιτέχνες που έδειχναν έντονο ενδιαφέρον για τις ευρωπαϊκές ιδέες της φαινομενολογίας, συνδέονταν με το κίνημα Mono-Ha, εξερευνώντας και μετατοπίζοντας τα όρια μεταξύ φυσικών και βιομηχανικών υλικών. Χρησιμοποιώντας πέτρα, γυαλί, βαμβάκι, σφουγγάρι, ξύλο, λάδι και νερό, σκόπευαν να δώσουν ζωή σε έργα τέχνης που θα τονίσουν την εφήμερη κατάσταση αυτών των διαφόρων στοιχείων και του περιβάλλοντός τους, παίζοντας με την αλληλεξάρτησή τους. Φτάνοντας στο τέλος της δεκαετίας του 1970, η τέχνη του δρόμου, που αναδύεται από το γκράφιτι, είχε αρχίσει να συναρπάζει πραγματικά την κοινότητα των καλών τεχνών. Ο Keith Haring και ο Jean-Michel Basquiat βοήθησαν να νομιμοποιηθεί η ζωγραφική με σπρέι και η τοποθέτηση ετικετών, αποδεικνύοντας ότι τα έργα τέχνης τους θα μπορούσαν να υπάρχουν ταυτόχρονα σε γκαλερί τέχνης και στους τοίχους της πόλης. Στη συνέχεια, η παγκόσμια εμβέλεια της τέχνης του δρόμου θα αποκτούσε εξαιρετικά επιρροή, αντιπροσωπεύοντας μια εξαιρετική μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης.






© Artland ApS. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται.


 Χρήστος Θεοφίλης Christos Theofilis Visual Artist